Når kondomet er sprunget, skal ungen jo have et navn, ikke?

Når kondomet er sprunget, skal ungen jo have et navn, ikke?

go to site Historier på dansk hader mig. De. Hader. Mig.

http://fcins.ch/bioere/7631 De tager solbriller, kondom, pessar og sydvest på bare jeg kikker i deres retning mens de glor overbærende på mig. Ligesom ravnen i Arthur Rackhams krogede Peter Pantræ. Jeg kan ikke døje den sorte møgfugl. Den er oven i købet smuk. Så jeg skriver på engelsk. Og kun på engelsk. Indtil der skete noget på årets Bogforum.

Illustration til ‘Peter Pan’ af Arthur Rackham. (Fantastisk) Engelsk illustrator 1867-1939.

binäre optionen beste tageszeit Min forlægger Dorte Hummelshøj Jakobsen og jeg fik en ide. Det hele startede med at der kom en farvestrålende dame spadserende ind på forlagets stand. Siff Frederiksen. Hun skulle slet ikke tale med mig, men havde sin nye bog “Ord der sælger” under armen. Og man er vel nysgerrig? Det første ord jeg læste var ‘alabasterhvid’. A-la-bas-ter-hvid.

Og så vidste jeg det.

Hvad jeg sagde til Dorte derefter kan jeg ikke præcist huske, men der var en masse (colapræget) rablen omkring ordet ‘alabasterhvid’ indtil jeg kom frem til det egentlige: “Jeg tror godt, at jeg kan oversætte Birk.”

*indsæt en masse jeg heller ikke kan huske* Dorte: “Det gør vi.”

De bedste beslutninger tager to splitsekunder.

Og sådan blev det. De sidste mange måneder har jeg siddet og knoklet med at oversætte “Killing Birch” i hemmelighed. Det er meget, at jeg har overlevet at have sådan et slør hængende imelllem mine to verdener. Det sagte og det usagte.  At jeg overhovedet har kunnet komme ud til bilen, eller børnene eller cyklen for alle de ordbøger der hænger i snore ned fra loftet er bare ét mirakel. Jeg har bandet en del over hvor få synonymer for farven ‘rød’ der er på dansk. Men nu har jeg afleveret første udkast til Dorte. Alle 34 kapitler.

Og mens jeg venter på at få manus retur, skal jeg i gang med næste nye store udfordring som jeg follow site håber I vil hjælpe med.

Hvad skal “Killing Birch” hedde på dansk?!

 

Jer der ikke har læst bogen, kan bruge bagsideteksten som inspiration 😉

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *