(Ugens research) Hvor lang tid tager det at brænde et voksent menneske?

(Ugens research) Hvor lang tid tager det at brænde et voksent menneske?

Klar til at gå ‘i døden’ med mig?

I denne uge har jeg nemlig brændt for kremering (humor var det første offer) Det er ikke nok at skrive plot-lapper i dusinvis, til bogen, og hænge dem op bagpå mit gamle klædeskab når jeg har en kvindelig bedemand stående stædigt i kulisserne: “Kommer ikke før du får styr på basale fakta”.

Her et lille indkik fra ugen der gik alt, alt for hurtigt.

Det tager cirka 75 minutter at kremere/brænde en voksen krop op. Asken vejer mellem 6-8 kg og bliver skrabet ud af forbrændingskammeret med en stor skovl. 

Kremeringen foregår ved temperaturer på mellem 800 og 100 grader. Luftforureningen, ja det støver jo lidt, bliver opfanget af store filtre for at begrænse udslip i atmosfæren. Overskudsvarmen kan ledes andre steder hen og genanvendes.

Et eksempel er et stort krematorie der forsyner den lokale skole med varme så ungerne ikke fryser om vinteren. De døde varmer de levende. En smuk illustration af livets kredsløb. Energi bliver aldrig slettet, den ændrer sig blot til en anden form (sagde Einstein og Einstein har ret).

Urner er nu om dage ofte lavet af plantefiber, og ikke metal som i ‘gamle’ dage.

Kirkegårdene vil ikke have dem i metal på grund af jordforureningen. Hvis de pårørende ikke er til en diskret ensfarvet urne, er det muligt at få den specialdesignet så man f.eks. bliver stedt til hvile i sit yndlingsfodboldholds farver.

Fyrretræskister bliver til muld i løbet af 10-15 år. Eg tager mellem 20-30.

Eg er en af de dyreste træsorter man kan vælge til kiste. Den billigste er lavet af MDF plade som er malet hvid. Alle kister er forede med stof, har hovedpude og der er en madras i bunden. Det er både af hensyn til de pårørende (den afdøde hviler blødt) men også for at opsuge eventuelle kropsvæsker.

Tak for nu. Næste gang kommer det til at handle om Victoriatiden og deres døde. I er hermed advaret. 

 

God weekend fra Verdens Ende

/Lene Rannva

 

 

12th June 1958: Archie Miller drinking a cup of tea in the solid oak coffin he bought to ensure he would leave this world in real style. (Photo by Chris Ware/Keystone Features/Getty Images) No copyright infringement intended.

 

(

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *